Prachtig opgeborgen en... ontspannen maar! - Vught

Van een zolder met een hoop spullen naar een plek om van alles te doen en waar de spullen verdwenen lijken te zijn!

Deze zolder lag vol met spullen en speelgoed. Door de prachtige schuine wanden en de raampartijen, waren voor de hand liggende oplossingen voor opberging ook niet zo makkelijk. Daarnaast hadden ze aan de andere kant van deze zolder een bureautje om aan te werken, maar echt een prettige plek was het niet. Dit stel struikelde over de spullen en het vraagstuk: hoe kun je hier een mooie opberg oplossing creëren en een fijne werkplek?

Wat me verder opviel tijdens de intake is dat ze naast een hoop opbergruimte en kantoor, het liefst ook een plek zochten waar ze zich even alleen konden terugtrekken, om te rusten, inspirerende ideeën te ontwikkelen of mediteren. Daarnaast hadden ze ook nog geen plek waar logees konden slapen en zo nu en dan blijft er een familielid logeren. Ze dachten dat dit niet zou lukken en hadden dit daarom niet als eerste wens meegenomen. 

Ik heb me over al deze wensen en hun stijl gebogen en ben gekomen tot dit ontwerp.

Een groot en diep maatwerkkast gemaakt van een budgetvriendelijk mdf met daaraan vast een plateau, waaronder ook spullen opgeslagen kunnen worden.. Op het plateau liggen matrassen, om te ontspannen of om te dienen als bed voor logees. Aan de andere kant heb ik een kantoor gecreëerd in dezelfde stijl en waarbij genoeg plek is om te werken en om kantoorspullen op te bergen, zonder licht afkomstig van de ramen weg te  nemen. Tussen de 2 ruimtes in heb ik kasten gezet met daarin alle kinderboeken en enkele manden met speelgoed. De kinderen kunnen op deze plek soms ook even heerlijk spelen. 

Het prikkelende behang is een creatieve eyecatcher en tevens scheidt het de grote ruimte in delen, samen met de zachte verfkleur die in dit gedeelte is gebruikt. In de rest van de meubels en accessoires bij de gehele zolder komen de kleuren terug. De velours stoffen en hoogpolige kleed, geven het geheel een zachte touch.

Doordat alle spullen netjes opgeborgen zijn op een slimme manier, zijn er meerdere woonfuncties vervuld en heb je als het ware extra ruimte aan je huis toegevoegd. 

Wat een heerlijke plek om tot jezelf te komen of even aan de slag te gaan met je werk!


Resultaat