Een sfeervol kantoor voor Tredos - Waalwijk

Van een blokkig bedrijfspand op een industrieterrein, naar een sfeervol en huiselijk kantoor

Tredos, een bedrijf voor it consultancy, groeide uit zijn jasje en ging verhuizen naar een groot bedrijfspand op een industrieterrein in Waalwijk. Het pand is hoekig en praktisch gebouwd om te dienen als bedrijfspand. Echter Tredos wilde een kantoor die huiselijk, welkom en sfeervol aanvoelt. Dit past bij wie zij zijn en de klanten die zij hebben. Zij wilden 3 ruimtes creëren: een businesslounge, een meetingroom en een restaurant.

Als eerste heb ik gekeken wie Tredos is en waar zij voor staan. Ik heb gesproken over hun kantoorwensen en eisen en heb gekeken naar hun logo, diens betekenis en kleuren (m.n. blauw). Dit alles heb ik vertaald in een concept die ik in het gehele interieur verwerkt heb, zowel groot als klein. Een aantal aspecten zal ik hier benoemen:

- Voor de businesslounge heb ik een tussenwand tussen 2 ruimtes eruit gehaald om extra meters te creëren voor deze functie. Daarna heb ik voor de achterste wand een houten paneel ontworpen en laten maken. Dit houten paneel staat voor de wirwar van data die zij stroomlijnen. Tevens is het een echte eyecatcher als je binnenkomt. Klanten worden direct verrast.

- Voor de meetingroom heb ik akupanel gebruikt. Het is erg sfeervol om hout te gebruiken in een industrieel pand en tevens bedekt het de kabelgoten en zorgt het voor meer geluidsdemping tussen de ruimtes. 

- In het restaurant zijn er 2 grote tafels gezet waar al het personeel aan kan zitten tijdens eetmomenten. De eettafelbanken zijn zijn aan de uiterste hoeken van de eettafels gepositioneerd, om zo het gevoel te geven dat de tafels 1 geheel vormen i.p.v. 2 losse tafels.  

- Qua kleuren heb ik me laten inspireren door het logo en de medewerkers die er werken. 

Tredos was zeer tevreden over het resultaat en voelden zich enorm thuis op hun nieuwe werkplek. Klanten komen verwonderd binnen. Als kers op de taart is de ruimte gebruikt voor een fotoshoot ter promotie van een horecagelegenheid. 


Resultaat 


Voor