Een mooie opgeruimde hal - Vught

Van niks naar een walHALla aan opbergruimte  

Een gezin met 3 kinderen bouwden een droomhuis in Vught. Ze hadden in het ontwerp gekozen voor een ruime hal, zodat er een plek zou zijn waar àlle jassen, tassen, schoenen, sport- en seizoensgebonden buitenkleding opgeborgen kon worden. Het huis was af, de lege hal stond er, maar hoe kreeg het gezin al deze spullen goed en mooi opgeborgen? Ze vroegen mijn hulp.

Ik heb een meubelontwerp (zie werkwijze) gemaakt, incl. indeling en styling gehele hal.  

De kast is zo ingedeeld, dat elk gezinslid zijn eigen vak heeft waar schoenen en tassen in opgeborgen kunnen worden. De kasten bovenin kunnen gebruikt worden voor sport- en seizoensgebonden buitenkleding, die je elk seizoen kan verwisselen. De 3 vilten manden en 2 rieten manden zijn naast mooi, ook functioneel, want hier kunnen veel spullen in opgeborgen worden, zoals: sjalen, zonnebrillen, sleutels, etc. Op het bankje kunnen ze zittend hun schoenen aantrekken en in dit bankje zitten tevens alle bakfietspullen opgeborgen. 

Qua materiaal heb ik gekozen voor een modern underlayment wat kosten technisch prettig is, maar ook een heel mooi frisse houtsoort is.  Door daarnaast gebruik te maken van open vakken en manden van riet en vilt, breek je het geheel en maak je het grote meubel wat zachter. De oude Engelse kast geeft karakter aan de hal. De lamp bij de spiegel heb ik zelf samengesteld om zo kleuren en materialen in de hal op elkaar af te stemmen en de hal 1 geheel te maken. Qua kleur is de hal in een lichte grijze tint geschilderd en gecombineerd met zwarte, groene en koperen tinten, zo blijft de hal stoer met een vrouwelijke touch. 

Een prachtige binnenkomst zonder rondslingerende spullen! 


Resultaat