Een grote lichte woonkamer mét sfeer - Vught

Een kaal nieuwbouw project omgetoverd in een sfeervol Scandinavische feel

En dan is je droomhuis gebouwd en opgeleverd, en begint het inrichten. Dat lijkt makkelijk, maar om deze woonkamer en keuken sfeervol te maken in een Scandinavische, maar zeker ook unieke stijl, is het echt belangrijk dat je hier vanuit een concept goed over nadenkt en rekening houdt met menselijke maatvoeringen, zodat het geheel klopt en een fijne sfeer geeft.

Dit gezin houdt van rustige kleuren en veel licht, dat heb ik opgenomen in de materiaal- en kleurkeuzes. De lichte vloer weerkaatst het vele licht dat binnen komt nog meer en geeft een heel energiek gevoel. De combinatie met zachte materialen en kleuren, zorgen ervoor dat er daarnaast een warm en behaaglijkheid gevoel ontstaat. 

Ik heb ervoor gekozen om maatwerk afwerkingen en accessoires toe te voegen om meer uit de ruimte te halen en het een unieke touch te geven. Zo heb ik in de nissen, houten deurtjes laten plaatsen, superhandige opbergruimtes en mooi. Ook is er een wandpaneel tegen de muur geplaatst in hetzelfde lichte hout ter decoratie. Het gezin wilde het oude tv-meubel niet kwijt. Maar omdat deze te klein is bij de lange wand, heb ik het meubel verlengd met 2 houten blokken en deze in dezelfde kleur als de muur geschilderd. Zo vormt het 1 geheel en past de kleine tv-meubel ineens wel bij de lange wand.  

De keuken heb ik ontworpen en op maat laten maken en voldoet aan al hun eisen en past geweldig in het geheel. 

De open trap is een prachtig element in deze ruimte. Vaak stoeien mensen met wat ze met het gedeelte onder de trap moeten doen. Aangezien dit gezin kinderen heeft, heb ik hier een mooie knutselhoek van gemaakt. Zo heb je tevens een plek waar je alle kinderspullen kan opbergen en tentoonstellen. 

Dit gezin had niet gedacht dat je zo veel sfeer in een nieuwbouwwoning kon brengen geheel passend bij hun stijl, ze zullen nog vele jaren genieten van hun prachtige woonkamer!


Resultaat